info@ondernemersgouda.nl

Welkom bij de SOG
Samenwerkende Ondernemingsverenigingen Gouda

Gouda is een historische stad gelegen in de Randstad vlakbij het Groene Hart. De stad ligt op een bijzondere positie in de Randstad, namelijk langs de twee belangrijke verkeersaders van Nederland, de A12 en de A20 en vormt vanaf de zuidzijde van de stad via de rivier de IJssel tevens de toegang tot het Groene Hart met zijn typische Hollandse landschappen.

 

 

In de Goudse binnenstad zijn zo'n 400 winkels gevestigd, van de bekende filialen tot die leuke bijzondere zaken die het winkelen in Gouda zo aangenaam en bijzonder maken. De Markt vormt het centrale punt van de binnenstad met talloze gezellige terrassen. hier is de gehele binnenstad te voet bereikbaar (auto’s kunnen geparkeerd worden in 2 parkeergarages binnen de singels en één daar vlak buiten) en kan de bezoeker van het huidige brede winkelaanbod maar ook vanuit cultuur historisch oogpunt kennis nemen van het rijke verleden van de stad (bijvoorbeeld de St. Jan, de langste kerk van Nederland met de bijzondere glas-in-lood ramen die toeristen van over de hele wereld trekken).

In de Goudse binnenstad is de S.O.G. als overkoepeling van de daar gevestigde ondernemers actief als spreekbuis, als belangenbehartiger en als aanjager van nieuwe initiatieven. Verderop in deze website wordt aandacht besteed aan de meest belangrijke zaken waarmee de S.O.G. bezig is.